Wat verdient een gastouder

Wat verdien ik als gastouder?

Gastouderopvang is opvang op maat. Dat betekent dat er wordt gerekend met uurprijzen. In tegenstelling tot veel andere gastouderbureaus hanteert Gastouderbureau Haaglanden geen vast uurtarief voor gastouders.

Voordat je als gastouder begint gaan wij in overleg met jou om jouw uurprijs door te spreken. Je kunt dus zelf je uurtarief bepalen! Houd wel in het oog dat de Belastingdienst ouders een vergoeding per uur uitkeert voor de kinderopvang die zij bij jou afnemen. Jaarlijks bepaalt de Belastingdienst wat het maximale uurtarief voor ouders is.

Met een te hoog uurtarief bestaat dus de kans dat je jezelf uit de markt prijst. Marktprijzen liggen tussen € 4,50 en € 6,00 per uur per opgevangen kind.

Ben je gastouder aan huis bij de ouder dan wordt er vaak met een uurprijs gewerkt ongeacht het aantal kinderen. Die uurprijzen liggen vaak tussen € 12,50 en € 16,00 voor alle kinderen samen. Ook voor gastouders die in het huis van de ouders de opvang verzorgen maken we vooraf met de ouders afspraken over wat er wel en niet wordt doorbetaald. Die afspraken leggen we vast in de ‘huisregel van de gastouder’ net zoals bij de gastouder die in eigen huis de opvang verzorgt.

Gastouders hebben te maken met de ‘Regeling dienstverlening aan huis’. Je werkt dan maximaal 3 dagen per week bij de ouder in huis.

Gastouders dienen zelf hun inkomsten op te geven bij de Belastingdienst.