Gastouders

Passie voor kinderopvang

Een fijn tweede thuis

Is het ook jouw passie om zelfstandig met kinderen te werken? En wil jij ook iets bijdragen aan de ontwikkeling van een kind en hen een plezierige tijd in de kinderjaren bezorgen? Dan zou het gastouderschap echt iets voor jou kunnen zijn!

Gastouder zijn bij Gastouderbureau Haaglanden betekent werken via een erkend en geregistreerd gastouderbureau. Ons motto ‘Kleinschalige kinderopvang met een warm hart’ dragen wij uit met hart en ziel, en dat verwachten wij ook van onze gastouders. Wij staan voor kwaliteit, persoonlijk contact en begeleiding.

Zorgvuldige selectie

Als gastouder vang je niet alleen de kinderen op. Je zorgt ervoor dat het gastkind zich thuis voelt, waardoor het kind zichzelf kan zijn en zich gelukkig voelt. Daarom selecteren wij onze gastouders zorgvuldig op ervaring, motivatie en passie. En wij vinden het belangrijk dat een gastouder werkt vanuit onze visie en de pedagogische doelen. Lees meer over onze selectiecriteria.

Opleidings- en kwaliteitseisen

Gastouderopvang is opvang van kinderen van 0 tot 13 jaar in jouw woning of in de woning van een ouder. Je kunt gastouder worden maar dan moet je wel voldoen aan opleidings- en kwaliteitseisen die bepaald zijn in de Wet Kinderopvang. Je moet dan denken aan een geldig diploma, een certificaat EHBO aan Kinderen, een Verklaring Omtrent het Gedrag, enzovoort. Lees meer of de eisen in de FAQ voor gastouders ‘ik zou graag gastouder willen worden. Wat moet ik doen? en de wettelijke kwaliteitseisen.

Persoonlijke aandacht

Gastouders vangen maximaal 6 kinderen per dag op, inclusief je eigen kinderen, zo schrijft deze wet voor. Het aantal kinderen is afhankelijk van de ruimte die je hebt en wat je zelf wilt. In onze ogen is de kleinschaligheid een groot voordeel, want juist daardoor krijgt elk kind zijn of haar persoonlijke aandacht. En dat is precies waarom het merendeel van de ouders voor gastouderopvang kiest.

Aantrekkelijk en flexibel werk

Werken als gastouder is aantrekkelijk en flexibel. Je vangt de gastkinderen op in je eigen woning of aan huis van een ouder. Gastouder zijn is prima te combineren met de zorg voor je eigen kinderen. Bovendien bepaal je zelf hoeveel tijd je wilt investeren in het opvangen van kinderen.

Veiligheid staat voorop

Goede kinderopvang moet vooral ook veilig zijn. Veiligheid staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Zo moet je woning geschikt zijn voor de opvang van kinderen. Bij de jaarlijkse Risico inventarisatie, Veiligheid, Gezondheid en Hygiëne, wordt je woning gecontroleerd. Ook bestaat de wettelijke verplichting voor gastouders om een cursus EHBO te volgen, zodat je in noodsituaties eerste hulp kunt verlenen.

Een tweede thuis

Gastouder zijn is een veelzijdige, verantwoordelijke baan met ruimte voor eigen inbreng. Jij speelt een belangrijke rol in het leven van een kind. Jij bent degene die een gastkind een veilige speelomgeving biedt en bijdraagt in de educatieve ontwikkeling. En jij bent als gastouder degene die een tweede thuis biedt, waar het gastkind veilig en gelukkig is!

Advies en ondersteuning

Je staat er bij ons niet alleen voor! Ons motto is ‘ontwikkelen doe je zelf, maar niet alleen’ geldt niet alleen voor de gastkinderen maar ook voor jou. Vanaf onze eerste kennismaking hebben we persoonlijk contact. Begeleiding en deskundigheidsbevordering hebben altijd onze aandacht. Als gastouder krijg je advies en ondersteuning en bieden we je de mogelijkheid tot bijscholing (E-learning) en organiseren we thema-avonden waarin pedagogische vraagstukken centraal staan. En natuurlijk sluiten wij voor al onze gastouders voor de kinderopvang een WA verzekering af.

Nog geen gastouderdiploma?

Werken als gastouder betekent ook een grote verantwoordelijkheid want de functie van gastouder gaat veel verder dan alleen oppassen. Daarom worden er behoorlijk wat eisen gesteld aan het werk van gastouders, onder andere een diploma op MBO niveau 2 Helpende Zorg en Welzijn. Bij het KennisNetwerk Gastouderopvang (KNGO) kun je, als je over voldoende praktijkervaring beschikt, zonder opleiding een route doorlopen die leidt tot het vereiste diploma.

Voor meer informatie over het gastouderdiploma ga je naar de website van KNGO

Werken als gastouder?

Wil je graag werken als gastouder via ons bureau? Vul dan het inschrijfformulier in waarna wij contact met je op zullen nemen voor verdere informatie. Of bel ons op 088 - 0022000 of 06 - 28811509. Of vraag direct onze gratis E-Book ‘Wijzer in de opvang’ aan.