Christa

Christa

Christa is 38 jaar, is getrouwd en heeft een zoon van 9 en een dochter van 5 jaar. Met haar SPW4 opleiding heeft zij 18 jaar in de kinderopvang gewerkt en stond de opvang van kinderen van 0-4 jaar centraal. Kinderopvang is voor Christa een passie en met die passie startte zij in december 2017 haar gastouderopvang in eigen huis.

Christa is een spontane gastouder die met veel verve de opvang van haar gastkinderen verzorgt. Communicatie is een belangrijk onderdeel en niet alleen met de kinderen. Ook voor ouders is het belangrijk, vindt Christa, dat zij goed op de hoogte blijven van het wel en wee en de ontwikkeling van hun kind in haar opvang. 

Christa vind het leuk om de ontwikkeling van kinderen te zien en te volgen en de kinderen daarbij te stimuleren waar dat nodig is. Dit doet zij in een groepsactiviteit of individueel. Ze knuffelt haar gastkindjes graag en de interactie met de kinderen vind ze erg belangrijk. Ze vindt het iedere keer weer een belevenis hoe positief kinderen daarop reageren en erg belangrijk voor de taalontwikkeling.

Speeltuin, het bos, lekker wandelen en spelen in de eigen tuin.Alles wordt onderzocht. De loopfietstjes en veel buiten speelgoed versieren de tuin tijdens het spel. Maar samen op pad al wandelend wordt door Christa en de kinderen veel ontdekt. Ze kijken naar vormen en kleuren, er wordt geteld en iedere auto wordt bekeken.

Maar ook binnen wordt heerlijk gespeeld. Vrij spelen, met blokken en het poppenhuis, de treinbaan over de vloer en gezellig met z'n allen knutselen, tekenen, verven en nog veel meer. Vele thema's passeren de revu. Pasen, Kerstmis, Sinterklaas, aan alles wordt aandacht besteedt. Voor kinderen die er echt aan toe zijn gaat Christa aan de slag met het VVE programma om ze voor te bereiden op school.

De opvang vindt plaats in een eengezinswoning met een betegelde tuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Op de bovenverdieping is een slaapkamer waar kinderen in afgesloten KDV bedjes van hun rustmomentjes kunnen genieten.

Er zijn plekjes vrij op maandag, woensdag en donderdag.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt naar Christa en haar opvang, neem dan vooral contact met ons op 088 - 00 22 000 of 06 - 288 115 09.